Cluj Skate Park

Propunere pentru tinerii noştri

Aţi mai văzut în 25 de ani vreun primar care să vină să vă prezinte proiecte serioase, cu argumente, din domenii variate, ÎNAINTE de a fi ales?

Imagine skater cu logo Cluj Skate Park suprapus

Vă spun eu că nu.

Dar ar fi trebuit cu toţii să facă asta. În schimb, şi-au bătut joc de votul dumneavoastră.

Din respect pentru acest vot am decis să îmi prezint proiectele de candidat al Partidului Mişcarea Liberala la Primărie în cel mai public mod cu putinţă şi, cel mai important, să le prezint din timp. Ştiu, mai este timp până la alegeri, dar sunt conştient că trebuie să muncesc serios pentru a convinge 50.000 de oameni să mă voteze. Iar asta nu se realizează decât cu muncă.

Vă prezint un nou proiect, dedicat generaţiei adolescenţilor şi tinerilor clujeni, o generaţie la care eu ţin mult de tot şi pe care am apărat-o cu toată forţa în scandalul de la Şincai. Tinerii Clujului sunt faini şi inteligenţi, trebuie doar înţeleşi şi ascultaţi, trebuie atraşi să se exprime prin orice fel.

Vă prezint un proiect de cetăţean: CLUJ SKATE PARK. Un proiect care îi va face pe tinerii noştri să stea departe de droguri şi de alcool, un loc care le va da imboldul de a face sport în aer liber într-un stil "cool".

CLUJ SKATE PARK va fi un parc dedicat copiilor, adolescenţilor şi tinerilor Clujului, un parc modern unde să poată face mişcare în aer liber dându-se pe skateboard sau pe bicicletă. Îmi voi da toată silinţa să implementez acest proiect în cât mai multe cartiere ale Clujului. De ce? Fiindcă e ieftin!

Planuri secțiuni Cluj Skate Park

Cât costă o asemenea minunăţie?

Am lucrat la acest proiect cu o firmă celebra din Vestul europei, cu o mare experienţă în domeniu. Este un proiect lucrat ca la carte ce nu are nevoie de suprafeţe de teren enorme. Are nevoie de o suprafaţă de sub 500 de metri pătraţi de teren, lucru important fiindcă acest detaliu ne permite să sperăm că-l putem implementa în cât mai multe cartiere ale Clujului.

Dar mai e ceva ce mă face să tresar de bucurie. Potrivit firmei străine cu care am lucrat la acest proiect (am plătit din banii mei drepturile de prezentare şi opţiunea pentru proiect), costurile realizării unui asemenea parc dedicat iubitorilor de skate şi biciclete nu sare de 500.000 de lei. Adică exact cât a dat Primăria lui Boc anul trecut unei firme de casă pentru "întreţinerea" cişmelelor oraşului.

O cheltuiala foarte mică de implementare, dar cu beneficii enorme pentru tinerii noştri! Un proiect complex, cu dificultate de nivel mediu, accesibil tuturor.

În America, peste 13 milioane de cetăţeni practică acest sport dinamic, incredibil de benefic pentru sănătate. Ei au 2.000 de skateparcuri răspândite peste tot. Eu visez să realizăm măcar unul.

De aceea, vă propun să mă susţineţi ca şi candidat la Primărie, ca să mă duc să pun în practică aceste proiecte pentru Cluj-Napoca.

În cazul de faţă, am ales un proiect complex ca şi abordare, dar mediu ca şi dificultate. Mi-am făcut temele cum trebuie împreună cu firma de proiectare străină şi care are experienţă cu sute de asemenea parcuri care pot schimba în bine comunitatea clujeană.

Am ales ca Cluj Skate Park să aibă caracteristici provocatoare pentru orice biker sau skater, dar să rămână în acelaşi timp accesibil şi pentru începători.

Cluj Skate Park - benefic pentru comunitate

Aceste parcuri tematice sunt locurile perfecte pentru copiii şi tinerii care nu sunt atraşi de sporturile "tradiţionale" de echipă şi care aleg să se exprime sportiv într-o manieră individuală şi atletică. Dar sunt extraordinare şi pentru spectatori. Fiindcă show-ul este mereu asigurat!

1. Un loc sigur în care copiii şi tinerii merg să se "dea" cu skate-ul sau cu bicicleta, să facă acrobaţii aeriene şi să îşi pună la încercare curajul, forţa şi motricitatea. În loc să stea în faţa calculatorului sau să fumeze în stradă, face un sport pe care îl consideră "cool".

2. Un loc supravegheat în care începătorii să aibă şansa să îşi dezvolte aptitudinile. Skateparcurile atrag admiratori şi curioşi care pot să petreacă ore în şir privind acrobaţiile protagoniştilor.

3. Skateparcurile sunt total "anti-drog". Practicanţii de skateboard şi bike nu iau droguri, căci le afectează grav simţul echilibrului care este ingredientul principal al acrobaţiilor lor. O statistică recentă arată că majoritatea adicţiilor grave precum alcoolul, fumatul şi drogurile au la bază sentimentul de plictiseală. Adolescenţii trebuie scoşi din starea de plictiseală cu astfel de provocări care să îi aducă înapoi la aer liber şi la mişcare!

4. Un skateparc bine construit le oferă tinerilor posibilitatea de a se exprima mai bine în peisajul urban, mai ales că nu toţi tinerii din ziua de azi sunt ahtiaţi după fotbal, baschet sau alte jocuri de echipă.

5. Skateboardingul şi BMX-ul sunt două dintre sporturile cu cea mai mare creştere în America şi Europa.

Clujul poate avea cel mai mare skateparc din Transilvania!

Plan Cluj Skate Park
  1. Flatbank 1.8m high
  2. Hubba ledge 0.4m high
  3. Step up gap
  4. Flatbank 1 high
  5. Roll in corner
  6. Quarterpipe 1.2m high
  7. Pyramid hip 0.9m high
  8. Brick texture floor gap
  9. Ledge 0.4m high
  10. Jumpbox 1.2m high
  11. Bowl corner 1.5m high
  12. Rounded hip
  13. Halfpipe 1.5m high
  14. Bowl
  15. Square hip