Proiect de parcuri pentru Noul Cluj.

Trebuie să vezi ce înseamnă o abordare MODERNĂ, dedicată tuturor clujenilor!

Familie intr-un parc verde

Avem un deficit enorm la capitolul parcuri. Administraţia actuală evită să se ocupe serios de această problemă. Abia anul acesta s-a trezit Emil Boc să ceară CFR-ului înapoi cu titlu gratuit Parcul Feroviarilor. Lipsa de implicare a administraţiei locale este şi mai evidentă cu atât mai mult cu cât la Transporturi avem un ministru clujean, iar decizia ar fi mai sigură.

Iar parcurile pe care le avem, după ce că sunt insuficiente, sunt construite pe stil comunist, fără să aibă o viziune dedicată întregii familii.

Un bun contra exemplu este parcul Iulius Mall, făcut de nişte arhitecţi cu gândire deschisă şi finanţat în mare parte de o entitate privată. Se şi vede, el a fost adoptat repede de către clujeni, la Iulius Parc au loc evenimente, clujenii îl FOLOSESC. În Parcul Central, mişună poliţia locală şi parcă te simţi într-un parc-bibelou: nu ai voie aia, nu ai voie ailaltă, e un parc rece, care parcă alungă.

Vă propun un exerciţiu de creativitate, un concept de parc modern, dedicat familiei. De exemplu, cum aş reface eu Parcul Feroviarilor sau cum aş construi orice alt parc pe viitor la Cluj.

Exemplu de parc modern
Cu bicicleta prin parc
Familie in parc cu spațiu verde
Mamă cu un copil la locul de joacă
Persoane în vârstă citind în parc

"Ingredientele" unui parc adevărat

Cine este beneficiarul cel mai preţios al unui parc adevărat de agrement? FAMILIA!

Avem nevoie de parcuri care să fie gândite că nişte locuri plăcute în care toţi membrii familiei să poată face lucrurile următoare:

  • să iasă la un picnic cu cei dragi
  • să citească în tihnă o carte bună
  • să facă plimbări liniştite cu bicicleta
  • să se poată juca cu animalul de companie în spaţii amenajate corect, cu respect pentru curăţenie
  • copiii să facă mişcare într-un parc de joacă modern, ce respectă toate normele de siguranţă

Sunteţi pregătiţi? Iată viitorul!

Viziune asupra parcului central

Au trecut 26 de ani de când ne-am despărţit de comunism! 26 de ani, timp în care s-au născut 26 de generaţii de noi clujeni. Cu toate acestea, politicienii care au condus Clujul au lăsat oraşul să lâncezească tot în aceeaşi mentalitate comunistă. Învechită. De care nu mai avem nevoie. Până şi parcurile de joacă pentru adulţi sau copii sunt construite în aceeaşi mentalitate.

În 26 de ani, România s-a schimbat. Până şi copiii s-au schimbat. Am trecut de la generaţia cu cheia de gât la generaţia copiilor ce ştiu să folosească Internetul şi calculatorul. Copiii se joacă altfel acum decât se jucau acum 26 de ani. E o realitate pe care nu o putem nega.

Această este viziunea pe care v-o propun dumneavoastră spre analiză.

Un parc de poveste dedicat prieteniei, discuţiilor, relaxării. Un parc în care să nu te simţi prost dacă te odihneşti pe iarbă. Un parc în care îndrăgostiţi, soţi sau bunici, copii sau animale, să se simtă relaxaţi şi în siguranţă.

Noul Cluj - modern, dezbărat de mentalitatea comunistă, începe chiar de la felul în care îi învăţăm pe copiii noştri să se joace

Acest proiect pe care îl propun în calitate de cetăţean al Clujului este unul făcut cu consultanţa unor arhitecţi reputaţi ai Clujului. Nu este doar un desen pe hârtie, ci este oricând realizabil. Mai jos veţi găsi şi o planşă mai tehnică, dar şi materialele pe care le propun.

Trebuie să ne dorim modernizarea Clujului, trebuie să ne dorim un Nou Cluj.

Mi-am propus să arunc la gunoi ideea de parcuri de joacă comuniste, cum sunt cele actuale, şi să vă propun viziunea mea. O viziune modernă, în ton cu actuala generaţie de copii.

Cu copiii din ziua de azi trebuie să vorbim pe "limba" lor, s-au dus vremurile cu Piticot şi leapşa.

Parcuri de joacă care să ofere siguranţă, dar să îi şi provoace să facă mişcare.

Plan de dezvoltare a parcului Central, vedere de sus
Concept grafic asupra unui loc de joacă

Ceea ce fac eu acum ar fi trebuit să facă orice primar din ultimii 26 de ani. Să se implice şi să se gândească la copiii noştri. N-au făcut-o.

Nimeni dintre politicienii ultimilor 26 de ani nu a venit cu un program coerent, consistent şi realizabil.

Politicienii au bătut la uşile dumneavoastră când le ardea buza, în campania electorală, aducând doar nişte fluturaşi portocalii sau roşii sau galbeni pe care erau scrise în stil comunist aceleaşi şi aceleaşi promisiuni, pe care le reşapau în următorii 4 ani. Aşa v-au minţit timp de 12 ani. Nu e prea mult? 12 ani de minciuni nu sunt prea mulţi?

O să mă strădui să vă arăt de-a lungul următoarelor luni ce înseamnă un proiect pentru Cluj-Napoca.

O să mă strădui cu toată mintea, creativitatea şi forţa mea să vă arăt că în fruntea Clujului trebuie să fie puşi oameni inteligenţi şi gospodari, muncitori şi moderni, nu orătănii de partid care să doarmă în Primării şi care să nu mai treacă niciodată prin cartiere după ce sunt aleşi.

Vă invit să vă jucaţi cu mine şi împreună să ne jucăm cu copiii noştri. Viitorul îl putem construi noi şi o putem face chiar acum.