PROIECT pentru prima piaţă de produse bio şi ecologice din Transilvania

Un oraş modern precum Cluj-Napoca trebuie să dea, în viziunea mea, tonul în întreagă ţară pentru proiecte inovative, vizionare.

Am de foarte multă vreme în cap un proiect cu adevărat special, pe care vreau să îl propun în momentul în care voi fi ales primar.

Un proiect care să ofere respect tuturor fermierilor şi agricultorilor din judeţul Cluj, care se străduiesc să ofere produse eco şi bio cu mari sacrificii fizice şi financiare.

Coș cu legume
Mamă cu un copil făcând cumpărături la piațâ

Proiectul meu de cetăţean este crearea unei pieţe de produse bio şi eco special amenajată, în care toţi producătorii clujeni - şi nu sunt puţini, după informaţiile pe care le-am obţinut de la Direcţia Agricolă - adică peste 1.000, să îşi poată expune în voie produsele sănătoase.

În viziunea mea, amenajarea unei pieţe pentru producătorii de produse bio şi ecologice e un semn de respect faţă de toţi cei care doresc să mănânce sănătos şi să le ofere copiilor lor produse certificate. În proiectul meu, amenajarea unei pieţe de profil va însemna cu adevărat un stimul pentru producători, deoarece intenţionez să propun ca accesul la standuri şi tarabe să se facă gratuit, adică producătorii de bio şi eco să nu plătească pentru accesul în spaţiul special amenajat.

Este un ajutor pe care oraşul nostru trebuie să îl acorde acestor pionieri curajoşi şi care poate contribui, prin gratuitatea la standuri, la ieftinirea acestor produse.

Ceea ce era acum câţiva ani un trend, o modă, a devenit un fapt. Foarte multe mămici clujene îşi hrănesc copiii cu produse ecologice şi bio.

O piaţă special amenajată pentru bio şi eco va face din oraşul nostru un exemplu pentru întreaga Românie.

Noul Cluj trebuie să respire modern şi să mănânce sănătos.