Nu vreau sa fiu primarul care coseste, ci primarul care construieste

20 la suta dintre clujeni decid pentru restul de 80 la suta dintre clujeni.

E real, 50 000 de oameni pun de 25 de ani in functie oameni ca Funar sau Boc, niste oameni fara viziune, goi de continut.

Raman 220 000 care stau si privesc ba dezamagiti, ba absenti la vot, cum Clujul creste haotic, cum se aglomereaza si se taraneste.

Două mâini lucrând cu lut

Oamenii scuipa seminte in trolee si nu le mai face nimeni observatie, parca ne e frica sa luam atitudine.

Rechinii imobiliari ne sugruma cu blocurile lor, noi tacem.

Prostul gust si kitschul ne sufoca la tot pasul, ne prefacem ca nu vedem.

Clujul, CETATEA, s-a transformat in maidan pentru serbari campenesti. Cei 50 000 vor  festivalul halbelor, nu productii artistice adevarate, ei vor sa manelizeze urbea, nu vor un Cluj european. Voi, restul de 200.000 de clujeni, chiar nu vreti altceva in schimb?

Eu NU vreau sa fiu primarul care coseste, care conduce tramvaie si mesteca in mamaliga in oalele de la Polus. Nu vreau sa fiu primarul care face poze cu maimuta si se bate cu perne in centru.

Vreau sa fiu un primar serios, corect, deschis la minte si muncitor, care sa faca din Cluj un oras ce produce bani, nu un oras ce cheltuie bani pe firmele de casa.

Vreau sa aduc la Cluj locuri de munca mai bine platite, vreau sa ma comport ca o firma ce nu-si mai vinde spatiile din centru, ce nu-si mai lasa avutiile si traditia in paragina.


Cum este posibil ca Muzeul Farmaciei sa fie scos din cladirea unde a dainuit sute de ani? Daca as fi primar, maine m-as duce si as negocia cu proprietarii si as cumpara la pretul pietei locatia. Ca Muzeul Farmaciei sa nu mai fie niciodata in pericol.

Boc e un fricos. Nu-i pasa de protejarea istoriei Clujului. In loc sa cumpere Primaria Hotelul Continental, ca sa facem acolo o galerie de arta, l-a lasat la mana unui om de afaceri.

Boc nu are viziune. Lasa Gara Mica sa se umple de rugina si jeg, in loc sa o cumpere pe bani putini de la CFR si sa o transforme intr-un spatiu dedicat artei contemporane. 

Clujul merita un primar inteligent si curajos. Cu mentalitate antreprenoriala, care sa nu mai vanda orasul pe bani putini altora, ci sa ii sporeasca avutia.

De aia zic, ca trebuie sa va hotarati, dragii mei. Sa va hotarati cat mai repede ce vreti:

Vreti un primar care coseste viitorul Clujului sau un primar care construieste pentru viitor?