Mesajul meu pentru "pocaitii" Clujului: sunteti turma lui Dumnezeu, nu oile politicienilor

Este deja o legenda electorala.

In capul politicienilor, dar si al consultantilor politici, se pare ca nu ai sanse sa castigi un loc in Consiliul Local sau in Primarie daca nu ii ai alaturi pe taximetristi, pe pocaiti si pe tigani. In capul lor, ala plin de spagi, politicienii fac scenarii categorisindu-i pe alegatori ca pe mezeluri.

De cand a iesit Emil Boc primar in acest oras, circula constant o alta legenda, anume aceea ca el ar fi "pocait" si ca, automat, voturile acestei categorii se vor duce catre el. In fapt, adevarul e altul: Emil Boc a fost acum 12 ani la o adunare a unui cult neoprotestant si a tinut o cuvantare, dar de aici o intreaga legenda s-a nascut, cum ca el ar fi mare pocait, lucru pe care Boc nu l-a negat niciodata, promovand aceasta legenda fiindca ii convine din punct de vedere electoral. 

De aceea, adresez acest mesaj baptistilor, adventistilor, penticostalilor, tocmai pentru a-i ruga pe acesti clujeni sa nu se mai lase manipulati de asemenea legende, sa nu mai accepte statutul de oaie care este "teleghidata" pe drumul impus de turma care e deja manipulata. 

Copil plantând un copac împreună cu tatăl lui

Vedeti, eu am invatat, ca elev, intr-o clasa colorata ca un fluture. Il aveam pe tiganul Zalhan, pe pocaita Sigartau, pe sasoaica Reschner, pe unguroaica Denes. Pentru noi n-a contat niciodata in acea scoala care-i catolic, care-i maghiar, care-i baptist sau ortodox. Ni s-a inculcat, inca de mici, sentimentul tolerantei si al colaborarii. De aceea, eu n-am privit niciodata ca pe niste "mezeluri" etniile sau apartenenta religioasa a vreunui clujean. 

Ca personaje particulare, putem avea o etnie aparte sau o credinta a noastra, dar, in plan social, noi suntem cetateni. Oameni ai Cetatii. 

Iar etnia pe care eu mi-o imaginez, din care cred eu ca fac parte toti locuitorii acestui oras, este etnia clujenilor, iar credinta unui cetatean este in viitorul acestui oras. Pocaiti, ortodocsi, catolici, romani, maghiari, sasi, tigani, noi toti suntem clujeni si traim de sute de ani in acest oras.

Trebuie sa ne intereseze orasul asta, daca traim bine in el sau nu, daca Clujul va fi un oras bun pentru copiii nostri.

De aceea, cred ca, indiferent de religie, noi, cetatenii de etnie clujeana, trebuie sa nu ne mai lasam manipulati de politicieni si sa alegem oameni gospodari si corecti in fruntea orasului.

Trebuie sa devenim cetateni implicati, responsabili, care sa nu mai accepte sa fie manipulati sau mintiti, carora sa nu li se mai poata spune cum sa gandeasca si ce sa voteze.

Avem puterea de a ne schimba pe noi insine ca sa schimbam totul in jur. Ganditi-va la asta.

Daca voi fi primar, pentru mine nu veti fi niciodata "pocaiti", niciodata un "mezel electoral". Veti fi mereu clujeni.