Mesajul meu pentru cei 15.000 de clujeni din industria IT

Poate ca e un gest simplu, poate ca nu conteaza ca un cetatean va multumeste, dar tin totusi sa o fac, ba chiar cred ca intregul oras ar trebui sa va multumeasca pentru ca voi v-ati creat singuri Proiectul, ati devenit o comunitate, un stalp al orasului. Mereu spun asta la intalnirile cu clujenii. Pana recent, Cluj-Napoca avea trei stalpi: universitatile, mediul de afaceri si sistemul medical. De acum, putem sa adaugam fara nicio emotie si IT-ul. 

Cred ca in acest moment, Orasul pur si simplu nu stie cat de mult contati voi pentru viitorul lui, cat de mult ati contat ca sa faurim acest prezent. Munca voastra, rezultatele voastre, proiectele voastre duc faima Clujului din Europa pana in America si pana in Asia. De voi, cujenii, de voi, romanii aud zi de zi companii precum Porsche, Audi, Virgin, Google.

Voi sunteti – si trebuie sa invete si orasul acest lucru - mandria Clujului. 

Dar tot dumneavoastra, dragi clujeni din IT, purtati si o mare responsabilitate. Poate nu simtiti, poate e in voi ca un gand inform, poate ca va e frica sa-l rostiti cu voce tare: dumneavoastra aveti pe mana, in acest moment, Clujul de maine. Nu va cer sa ma votati, nu va cer imperativ sa o faceti cu ochii inchisi sau cu ura impotriva politicienilor, ci vreau sa-mi dati sansa sa va conving sa va ganditi la mine ca la o optiune.

Un măr conectat la un cablu de rețea

Eu nu va vreau votul pentru ca sunteti oameni cu salarii mari sau pentru ca platiti impozitele aici sau pentru ca va vad ca pe o masa de manevra. Doresc votul dumneavoastra pentru o calitate unica pe care toti clujenii din IT o au: aceea de a fi deschisi la minte spre nou, spre modern, spre creativitate.

Vreau sa va rog sa-mi analizati proiectele propuse. Sa le dezbateti in birourile voastre sau in familie si sa-mi spuneti daca Clujul pe care-l propun eu poate fi si Clujul dumneavoastra. Fac acest lucru in mod corect, cu o jumatate de an inainte,  asa cum ar trebui sa faca orice om care doreste sa vina sa va ceara voturi. Din pacate, politicienii care sunt angrenati in lupta pentru Primarie nu au astfel de proiecte. Ei vin pe ultima suta de metri, in ultima luna, pupa moaste, isi fac poze in biserici, in piete agroalimentare, in fabricile de incaltaminte si birourile corporatiilor. In rest, nu-i intereseaza ce se poate face bun pentru Cluj.

Acest demers, de a va adresa dumneavoastra rugamintea sa va constientizati puterea, are la baza un gand, o dorinta: imi doresc ca Clujul de maine sa nu mai fie decis de aceiasi 20% dintre clujeni care-l voteaza de 26 de ani doar pe Funar si pe Boc. Imi doresc ca restul de 80% sa sparga barierele dezamagirilor, ale deznadejdii, ale reticentei, a lehamitei, si sa inteleaga ca un oras se construieste cu speranta, cu proiecte, cu respect pentru transparenta prin care este cheltuit banul public. Un oras se construieste si cu inima, dar si cu creierul.

Va invit sa codati softul pentru Clujul de maine si apoi sa apasati Run.