Despre haleala si cascat gura in Cluj

Colegul meu Rares Bogdan scria la un moment dat despre restaurantele si locurile bune de petrecut timpul liber din Cluj-Napoca.

Asemenea “reclame” ar trebui sa faca toti bloggerii, fiindca orasul asta are (si) multe lucruri bune ce merita laudate. In plus, niciodata nu-i prea tarziu sa afli cum poti sa iti mai imbuntatatesti stilul de viata.

Pentru foale

Imi place omleta de la Bolero. Desi localul e cam infectut si nu s-a mai renovat de multa vreme pe acolo, omleta e de mare clasa: are gustul ala de tigaie ce tocmai a ars cascavalul.

Imi place La Piazzeta de pe Eroilor. E un concept nimerit si le adresez felicitari patronilor pentru curajul de a face o asemenea investitie pe timp de criza. E un restaurant pe care eu il “folosesc” duminica. Mi se pare locul ideal unde sa iei o masa de pranz in familie.

Imi place de mor Baracca. Imi place conceptul, mancarea, imi plac angajatii – e un restaurant care ar avea succes oriunde in Romania.

Sunt dependent de  sushi. Chiar dependent. Nu rezist mai mult de 3 zile si tot ma sparg la Iulius Mall sau pe strada Marinescu la restaurantul Tokio.

Innebunesc dupa micii de la Kaufland. Dar v-am mai zis asta.

Pentru cascat gura

Cafea si cascat gura, intotdeauna la Outwear. Multi comenteaza despre Outwear ca-i de fitze, ca “la acvariu” stau numa’ fitosii… Mie-mi plac vitrinele mari, cafeaua gustoasa si faptul ca imi fac fresh-uri cu ce-mi pofteste inima.

Ceaiul de la Carturesti. Nu exista placere mai mare decat sa plescai a plictis in fata unui ceai la libraria Carturesti. Imi iau o carte cu poze si sunt numai bun de pierdut vremea.

Plimbatul de dimineata pe strazile Clujului. Mai ales in diminetile de vara.

Piata Marasti. Haha, o sa radeti, dar eu o vizitez constant – tot chiciul Clujului e adunat acolo. Urc la etaj si ma plimb prin toate “magazinele” sa vad ce noutati mai sunt. :)

Cafeneaua lui Buteanu din Polus. E un loc placut in care imi mai pierd diminetile.

Piezisa. Nu am mai facut de multa vreme “excursii” pe acolo. In general, regula e sa iei toate crasmele la rand de sus in jos. Dupa multe pahare, gravitatia ajuta.

PS: Am mai capatat o dependenta: in fiecare seara, ma bag pe www.ebucataria.ro – e unul dintre cele mai gustoase proiecte online din Ro!

  1. jay

    Pizza es paste la Napoli, la Gennaro…
    Haleala buna si chiar sofisticata la Marty.
    Chinezarii la Beijing, in spate la Hala MV (mobilier mai kitch dar vita pe plita incinsa e beeeeton!).
    Desertul musai la Olympos, langa Brassai…

    Iar ceva mai special la Viena, pe Pitesti (de aiurea e sa ai un local pe nume Viena pe o strada cu numele de Pitesti…)

    Pe Piezisa la Nico. Cred ca acolo sunt deja actionar…:)

    February 25th, 2010 //
  2. jay

    Si, parere personala, Baracca e faina dar cam multe pisi si multi ubi pe acolo…

    Uite, ceva ce a fost si nu stiu daca mai e: Lugano. Restaurant TARE (printre putinele unde vinul rosu se decanteaza inainte a se servi, unde poti/puteai papa un carpaccio), restaurant cu staif. Am auzit ca s-a mutat prin Grigorescu dar nu mai stiu nimic sigur.

    Apropos de Grigorescu: Fair-play! Localul naspa cu cea mai buna mancare din Cluj. Cel putin asa era…

    February 25th, 2010 //
  3. andrei crivat

    mie imi plac o’sandviciurile din Irish & Music Pub :) )

    February 25th, 2010 //
  4. psaico

    Outwear-ul si Baracca se incadreaza si in locurile mele preferate si frecventate cel mai des.
    La Piazzetta pot spune ca este un restaurant deosebit. Am fost ieri, mi-a placut mult insa am avut o problema. Am comandat lasagna si mi-a adus o chestie rece, probabil fiind facuta de ceva timp. Pacat dar pentru mine e destul incat sa caut altceva si sa nu ma grabesc sa revin.

    February 25th, 2010 //
  5. nicu

    tre să facem ceva cu lasagna lui Pssaico până nu e prea târziu! să nu mai i se aducă rece atât de des cu frecvență!

    February 25th, 2010 //
  6. max

    jay, lugano s-a mutat pe eremia grigorescu, dupa hotelul stadion… mancarea e la fel de buna ca inainte, doar usa e mai ingusta, trebuie sa fii atent cat mananci, sa mai poti iesi :) )

    asa, prin oras, de mancare rapida cand esti cu treaba prin centru si nu prea poti sa stai, poti sa iei un fish&chips sau alte chestii foarte faine la 360, pe sincai intre electrica si piata pacii, langa kebabul ala bun al lui doner. Si desertul ala duo de ciocolata de la baracca zice multe :)

    italian stuff – incep sa cred ca la club italia pe pavlov e mult mai bine ca la napoli.

    .. in rest, chestiile alea cu pirati, vikingi, fair-playuri mi se par cel putin de prost gust, pentru flamanzi fara alte virtuti :)

    liviu, deocamdata regret ca nu am incercat micii aia de la kauf :)

    February 25th, 2010 //
  7. sam

    des gustibus non…
    Ceea ce lipseste la marea majoritate a restaurantelor clujene este constanta. As putea scrie o carte despre experientele placute si de cele mai multe ori neplacute. Pe scurt,
    Varzaria SUPERB, chelnerite minunate (sunt si o melancolica fara leac)
    Baraca – scump, mincare mediocra, fitze
    Fair play -mincare cinstita pret dupa masura
    Viena – favorit in Cj calitate sa dea domnu’ sa ramina tot asa
    Tokio, jos palaria, profesionalism neintilnit altundeva la Cj – nivel international.
    Mincarea chinezeasca locala este o insulta, nu se poate numi asa.
    Liga pizza buna daca ai norocu’ sa o aduca calda la masa.
    Aroma – pierdere de vreme…nu maninci aceasi mincare de doua ori, sau mai exact calitate…
    Locuri in care nu mai intru niciodata, mai bine mor de foame:
    Roata – menagement sub orice critica
    Casa Haiducilor – “Electrolux”
    Restaurantul “chinezesc” de pe Turzii

    February 25th, 2010 //
  8. jay

    max, merci! inca nu am ajuns la club italia dar il pun pe lista… la napoli legatura e una mai veche ;) si, personal, il consider pe Gennaro cel mai simpatic italian din Cluj iar pe fiu-sau, Eddie, cel mai simpatic accent manastureano-italian.

    a mai fost cineva pe la Maestro, in noua locatie, pe 21 dec.?

    February 25th, 2010 //
  9. nicusor

    de restaurantul sinaia ce ziceti? dl. rares bogdan zicea ca nu-i place mancarea de-acolo

    February 25th, 2010 //
  10. sam

    Sinaia – nici eu nu inteleg de ce atita buluceala pe acolo in anumite zile…mincare mincabila dar nu merita efortul de a merge pina acolo…

    February 25th, 2010 //
  11. sam

    Ah am uitat, pentru o pizza buna si o ciorba de hribi absolut DEMENTIALA, “El Milanese” in Floresti.

    February 25th, 2010 //
  12. inna

    frecventam napoli pe vremea studentiei akum 5, 6 ani pe cand colegele de camera lukrau acolo….erau cele mai bune paste..
    cred k la Genaro se mananca mai bine ca in Italia…saptamana viitoare am drum prin cj…sigur o sa meerg sa ma delectez ku gniochi a la gorgonzola…mmmmmmmmm

    February 25th, 2010 //
  13. marton

    nu ati fazuto pe iana pe aci?

    February 25th, 2010 //
  14. max

    jay am fost de vreo 2 ori pe la maestro, nu prea mai are aerul din vechea locatie, cred ca e prea business acum..

    imi place si acolo la Tase, la Cina, care e acum in locul lui, pe str. pitesti

    suna ciudat, dar mie nu imi plac scaunele de la sinaia si cred ca in procesul de “halire” cum zice aici liviu, e destul de important sa sezi bine. in rest, are tot ce trebuie pentru un loc bun. nu cred ca exceleaza in mancare, dar nu e nicidecum de ocolit.

    February 25th, 2010 //
  15. Meetik_U

    Iana s-a mutat cu Elodia!

    February 25th, 2010 //
  16. cosmin

    da ceva restaurant unde seara poti asculta o muzica live (de calitate) pe unde gasesc?

    February 25th, 2010 //
  17. Blacky

    Dar un restaurant unde se poate si dansa? Cum era mai demult la Boema, pe terasa…sau la Casino, in parc…ce vremuri.
    Lugano e pe Eremia Grigorescu, treci de strada Rosetti si imediat pe stanga.

    February 26th, 2010 //
  18. costel costanda

    bolero e o bomba. ca si proprietarul de altfel . . . daca intri in bucatarie ai asigurata o hepatita. chelneritele cred ca ele au inventat gaura la macaroana si apa calda. per total . . . a fost bine odata la bolero . . . dar a trecut mult de atunci

    February 26th, 2010 //
  19. ovi

    Ma mir ca nu am citit nimik despre Matei Corvin. Pentru mine a ramas unul din cele mai bune restaurante din Cluj. Se vede ca e condus de niste oameni care se ocupa. Jos Palaria!

    February 26th, 2010 //
  20. sam

    Ovi,
    Ai dreptate, Matei Corvin a fost un restaurant bun. Am doua mari probleme cu el
    1-meniul este de fapt o revista, prea larga selectia. Teoria mea este ca nu poti oferi calitate cind ai 100 feluri de mincare (variatiuni pe aceasi tema)
    2-iluminatul este deprimant, ceva asemanator unei hale industriale, lipseste intimitatea.

    February 26th, 2010 //
  21. UnU

    Mama La Piazzetta este cel mai murdar restaurant deschis.Locul unde chiar si sobolani exista….Sa nu mai vorbim ca nu lucreaza fiscal deloc

    October 17th, 2010 //

Add your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primeste pe mail articolele mele

Iti place pagina mea de Facebook?

Arhiva

  • 2014 (5)
  • 2013 (81)
  • 2012 (628)
  • 2011 (396)
  • 2010 (358)
  • 2009 (244)
  • 2008 (73)
  • Chestionare

    Sorry, there are no polls available at the moment.